Haige psüühikaga mehe pere ei saanud taas kliinikust loodetud abi

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala esmaspäeva hilisõhtul toodi Viljandi haigla psühhiaatriakliinikusse mees, kes lasti sealt järgmisel päeval vabadusse. Päev hiljem pani ta toime teo, mis viis ta samasse raviasutusse tagasi. Seal viibib ta tänase päevani.
Eelmise nädala esmaspäeva hilisõhtul toodi Viljandi haigla psühhiaatriakliinikusse mees, kes lasti sealt järgmisel päeval vabadusse. Päev hiljem pani ta toime teo, mis viis ta samasse raviasutusse tagasi. Seal viibib ta tänase päevani. Foto: Marko Saarm

Keset päeva Viljandi peatänaval vastu kultuuriakadeemia maja seina sõitnud kolmekümnendates aastates mees väljus oma tuliuuest Subarust ja asus lähedal asuvaid autosid lõhkuma. Vaevalt päev varem oli mees psühhiaatriakliinikust koju lubatud.

See juhtus eelmisel kolmapäeval. Politsei võttis mehe sündmuskohal kinni ja praegu on ta taas psühhiaatriakliinikus. Mehe ema rääkis Sakalale, et lähedased olid juba enne palunud, et mees jäetaks tema enda vastuseisust hoolimata pikemale ravile. Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku ülemarst Andrus Tikerpe tõdeb, et juhtum on väga markantne, kuid kinnitab, et kliinik tegutses korrektselt.

Tuline vaidlus valvearstiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles