Heinatöödel tuleb ettesattuvaid looma- ja linnupoegi säästa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet paneb loomadele talvesööta varuvatele põllumeestele südamele, et nood põllul toimetades arvestaksid seal ettesattuvate linnu- ja loomapoegadega.
Keskkonnaamet paneb loomadele talvesööta varuvatele põllumeestele südamele, et nood põllul toimetades arvestaksid seal ettesattuvate linnu- ja loomapoegadega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käes on aeg, mil traktorid vuravad põllul ning rohi keerleb nende külge kinnitatud seadmetel sadadeks heinapallideks ja silorullideks. Keskkonnaamet kutsub loomadele talvesööta varuvaid põllumehi üles olema tähelepanelik ja loodusega arvestav.

Haljassööta ja silo on põllumehed varunud juba ligi kaks kuud. Nüüd on alanud ka heinategu. Paljudel rohumaadega seotud lindudel ja loomadel on aga poegade kasvamise aeg. Seepärast panebki keskkonnaamet põllumeestele südamele, et nood oma tööd tehes arvestaksid linnu- ja loomapoegadega.

«Eesti niidetavatel aladel pesitsevad mitmed üha haruldasemaks muutuvad linnuliigid, näiteks rukkirääk, suurkoovitaja ja nurmkana,» lausus keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi ning lisas, et majandatavatele rohumaadele satuvad sageli ka metskitse- ja halljänesepojad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles