Pääsukesed hävitasid sääsepuuduse tõttu poegi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esikusse ehitatud pesast lükkasid emas- ja isaslind oma pojad alla, sest neile ei õnnestunud piisavalt toitu hankida ning nad surid nälga.
Esikusse ehitatud pesast lükkasid emas- ja isaslind oma pojad alla, sest neile ei õnnestunud piisavalt toitu hankida ning nad surid nälga. Foto: Marko Saarm / Sakala

​«Ma käega võtsin nüüd veel ühe alla. Enne oli neid neli pesast välja kukkunud,» jutustas Karksi valla Kaali küla Luige talu peremees Heino Luik juuni keskel nukrast leiust – viiest surnud suitsupääsukesepojast.

Selline leid ei olnud tal esmakordne. Ülemöödunud aastal, kui juunis olid külmad ilmad nagu tänavugi paar nädalat kuu esimesel poolel, olid nad naisega samuti leidnud viis pesast välja lükatud väikest pääsukest.

«Vanematel on instinkt säilitada ennast,» tähendas Luik. «Kui toitu ei ole, siis nad tapavadki pojad ära ja lükkavad pesast välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles