Lapsed hakkavad eluks vajalikke oskusi omandama

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK Viljandi praostkonna lastelaager "Võtke 11 vastu" toimub Viljandimaal Kõpus.
EELK Viljandi praostkonna lastelaager "Võtke 11 vastu" toimub Viljandimaal Kõpus. Foto: Erakogu

Poolsada last koguneb kolmapäeval Kõppu, et õppida eluks vajalikke oskusi, nagu üksteisega arvestamine.

Kolmapäeval on Kõpus Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viljandi praostkonna lastelaager "Võtke 11 vastu".

Kõpu Peetri kiriku koguduse vaimuliku Hedi Vilumaa sõnul kutsub laager üksteisele tähelepanu pöörama nii väikseid kui suuri.

"Oleme eri annete, oskuste, teadmiste ja väljanägemisega. See aga ei saa olla takistuseks suhtlemises ja sõbralik olemises,“ tähendas vaimulik. ""Võtke üksteist vastu" tähendab armastada oma kaaslasi eluteel – see oskus on vajalik juba maast madalast.“

Lastega tuleb kohtuma piiblilugudest tuntud rikas maksukogujate ülemhärra Sakkeus. Laagris lauldakse, mängitakse, tantsitakse ja jutustatakse, võisteldakse ja osaletakse draamastuudios, on lõunasöök ning eine murul. Lastelaagri eestvedajad on pärit Eestist ja Soomest. Laagri osalustasu on kolm eurot.

Lastepäev saab alguse kell 10 Kõpu kirikus ja jätkub pärastlõunase tegevusega Kõpu kooli ja mõisa juures. Päev lõpeb kell 18. Hedi Vilumaa sõnul vabu laagrikohti enam ei ole ning kirjas on ligi 70 osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles