Noored ratsasportlased testisid Eesti hobuseid

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimus Jäleveres Paemurru tallis ratsaspordivõistlus Paemurru Karikas 2016. Ürituse korraldaja, talli noorperenaise Merit Tõkke sõnul on sel aastal seitsmendat korda aset leidnud mõõduvõtmine ennekõike sõbralik asjaarmastajate kokkutulek.

«Mõtlesime 2010. aastal, et Eesti hobustele võiks teha väikese võistluse, neile pole tegelikult kuigi palju erinevaid võitlussarju, ja nii see ettevõtmine sündis,» seletas Tõkke. Võistlusalaks on korraldaja seletust mööda kõige tavalisem takistussõit. Erineva kõrgusega tõkked – 60, 80 ja 100 sentimeetrit – jagavad ka võistlustasemed kolme klassi. «Eesti hobustele on meil eraldi arvestus, kuid on ka avatud klass, kus saavad kõik teised hobused võistelda. Seega on iga kõrgus kahes arvestuses.»

Rääkides ürituse populaarsusest, on ühe võistluspäeva startide rekord kusagil saja piirimail, keskmiseks on aga 60-80 starti. Kohale tullakse loomulikult üle Eesti ja oma ratsudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles