Galerii: palav suveilm tõi rannad rahvast täis (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaaniaegsed temperatuurid Viljandi rannas on olnud õige suvised. Südapäevased mõõtmised näitasid õhutemperatuuri keskmiseks 26 ning järveveel 21-22 kraadi.

Kui seni oli rannas aega veetmas keskmiselt 30 inimest, siis tõelise leitsakuga saabunud laupäeval peesitas nii Viljandi kui Paala järve kaldal rannavalve hinnangul vähemalt 100 suvitajat.

Olenemata suurest rahvahulgast G4S-i kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnul suuri probleeme ette tulnud pole. “Paala järvel on põhiliseks rikkumiseks üle poide ujumine. See on ohtlik, sest järv pole teiselpool poisid enam ujumiseks kohandatud,” sõnas Raja.

Viljandi järve rannas ujumisalade ületamisega seotud vahejuhtumeid kommunikatsioonijuhi teada ette tulnud pole, kuid tihtilugu eksitakse lemmikloomade randa toomise keelu vastu. “Õnneks on inimesed aga mõistvad ning kui rannavalvurid sellele nende tähelepanu juhivad, minnakse viisakalt rannaalalt välja,” kinnitas Raja.

Üksiti soovis ta suvitajaile südamele panna, et järveranda ei tuldaks klaastaaraga. Kuigi sel hooajal ühtegi meedikute sekkumist vajavat suuremat õnnetust pole toimunud, on Raja kinnitusel varasematel aastatel mitmel korral liiva seest teravaid kilde nähtavale tulnud. “Sel hooajal on Paala järve ääres tulnud tegelda lihtsamate kriimustuste ja plaasterdamistega, ei midagi tõsist.”

Suuremates randades kipuvad ka pere nooremad võsukesed rahvamassi sisse ära kaduma. Viljandis taolisi juhtumeid Raja teada veel ette pole tulnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles