Tääksis tuleb Lõimeleer

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

24.–30. juulini Tääksis peetavas Lõimeleeri nimelises suvelaagris pakutakse väliseesti lastele võimalust luua sidemeid eakaaslastega Eestist ning õppida meie rahvapäraseid oskusi.

Hobuse rakendamine ja juhtimine või puu- ja tekstiilitöö on vaid mõni näide plaanitud tegevustest. Laagrikavast ei puudu ka rahvalikud tantsud ja mängud. Toiduvõrgustiku OTT (Otse Tarbijalt Tootjale)  ja Tääksi kooli kokatädi abil tutvustatakse lastele Eesti maitseid ja toidukultuuri.

Tegevused käivad kohalikus koolimajas, spordiklubis, järvel ja maastikul. Päevi alustatakse keele- ja kultuurihommikutega ning jätkuvad põnevate mängude ja õpitubadega. Õhtutesse mahub jutuvestmisi, kontserte, tantsu ja tralli.

«XXI sajandil seisab eestlus ühelt poolt silmitsi globaalse killustumisega, teiselt poolt ääremaastumisega. Lõimeleer on elurõõmus suvine eksperiment, et pöörata need nõrkused tugevuseks. Selleks pakume väliseesti lastele võimalust luua sidemeid põlvkonnakaaslastega Eestis ning kohalikud lapsed arendavad kultuurilist iseteadlikkust ja avaramat maailmapilti,» selgitas kultuuriakadeemia õppejõud, Tääksi kandi elanik ja kodukohaaktivist Priit-Kalev Parts.

«Lõimeleer pole lihtsalt suvelaager, vaid globaalse eestluse laboratoorium,» lisas Parts. Laagri kogemuse najal hakkame organiseerima õpilaskodudega maakoole, kus Eesti lapsed kõikjalt maailmast saavad aastaringselt eestikeelset haridust omandada omalaadsete vahetusõpilastena. Alustame maailma muutmist Tääksist.»

Lõimeleeri korraldavad TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia noorsootöö ja käsitöö asjatundjad koostöös Eestikeelse Hariduse Seltsi, Suure-Jaani kooli ja Tääksi spordiakadeemiaga.

Uudise 25. juunil kell 11.13 avaldatud versioonis on eksitud ürituse toimumisajaga. Tegelikult toimub Lõimeleer 24.–30. juulini. Loo toimetaja Üllar Priks vabandab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles