Avalikustatakse Arussaare dolokivikarjääri keskkkonnamõju hindamise täiendatud aruanne

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatakse kaevandust
Kavandatakse kaevandust Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaamet annab teada, et valminud on Kõo vallas asuva Arussaare dolokivikarjääri kasutuselevõtuga seotud keskkonnamõju hindamise (edaspidi KMH) parandatud aruanne.

Planeeritav dolokivikarjäär (mäeeraldis ja selle teenindusmaa) paiknevad Kõo vallas Arussaare külas Pillu katastriüksusel (katastritunnus 33403:001:0209, sihtotstarve maatulundusmaa), mis kuulub loa taotlejale, osaühingule Metsasaadused, hõlmates katastriüksusest umbes 80 protsenti. Karjääri pindala on 45,94 ha ja selle teenindusmaa pindala 52,58 ha. Ehitusdolokivi aktiivse tarbevaru ja kaevandatava varu suurus on 4226 tuhat kuupmeetrit, mis jääb kogu ulatuses vee alla. Maavara kaevandamise keskmiseks taotletavaks aastamääraks on 200 tuhat kuupmeetrit, taotletava loa kehtivusaeg on 25 aastat.

Arussaare dolokivikarjääri KMH aruande esimene avalik arutelu oli detsembris 2012. Avalikustamise käigus laekunud seisukohtade ja ettepanekute alusel on KMH ekspertgrupp oluliselt täiendanud hindamistulemuste aruannet: vahepeal möödunud aja jooksul on tehtud Natura hindamine, korraldatud hüdroloogilisi uuringuid, pakutud välja uusi lahendusi dolokiviala kasutuselevõtuks, uuritud karjäärist ja väljaveoteedelt lähtuva müra ja tolmu levikut jne.

Täiendatud aruanne on kättesaadav siin.

KMH aruande kohta saab keskkonnaametile esitada kirjalikke ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi kirjalikult ajavahemikus 22. juunist 19. augustini.

KMH aruande avalik arutelu on 23.augustil kell 16 Kõo vallamaja saalis.

Lisainfot saab keskkonnaametist Toomas Kaldalt telefonil 447 7383.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles