Tuhalaanes on maakonna kõige võimsam jaanituli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

„Usun, et meil on maakonna kõige vägevam jaanituli,“ ütles Tuhalaane külavanem Enn Sarv. Lõke tundus tõepoolest väga võimas, kahtlemata mitu korda kogukam kui Viljandi oma. Lõkke pealmisele kihile oli asetatud lihtsamini süttivat oksarisu ja pinde, keskele vanu ja jämedaid tammepalke.

Külavanem avaldas usku, et lõke lõõmab veel kaks päeva. Lõkkematerjali süütasid kohalikud lapsed ning see mattus kiirelt tulemerre ning soojendas tublisti kogu ümbruskonda. Taamal oli maaliline järv ja külakiik, mis oli kilkavatest lustijatest tulvil. Ise heitis külavanem lõkkesse sõnajalalehti ning ärgitas sedasama ka teisi tegema. Suurel vankril olid värsked kasepuud ja sealsamas mängisid pilli külas elavad virtuoosne kitarrist Andre Maaker ja lõõtsamees, küla hümni autor Ermas Ein.

Seda kõike oli jälgimas lustlik vanahärra Indrek Lepson, kes oli tulnud Tuhalaande, et näha Eesti maakoha õiget jaanipidu. Ta väitis, et on Lepsonia kuningriigist, ning näitas selle tõestuseks kopeermasinal tehtud Eesti ühekroonist rahatähte, millele oli ühtlasi trükitud „Lepsonia kuningriik“. „Pakkusin seda paberit ühele müüjale, ta tükk aega mõtles, siis sai aru, et teen nalja,“ kõneles lõbus vanahärra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles