Maakaitsepäev Suure-Jaanis pakkus rahvale võimsaid elamusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Suure-Jaanis peetud maakaitsepäeva tähistamine kulmineerus võidutule üleandmise ja tammede istutamisega, aga enne seda pakuti ohtralt uudistamist.

Oma igapäevatööd ja oskusi demonstreerisid kaitseliitlased, politseinikud ja päästjad. Lapsed said leeki kustutada ning poisid olid varmad suurt soomustransportööri uudistama, selle sees ja peal ronima, ümaratest luukidest välja vupsates silmad rõõmsalt säramas.

Vaatamiseks oli välja pandud veel palju muud jõustruktuuride tehnikat. Kaitseliitlased demonstreerisid vägevaid kuulipritse, võttes neid lahti ja pannes kokku. Selgus, et ühe võimsa 12 kilogrammi kaaluva KSB kuulipilduri tarimiseks oleks lahingus vaja kaht tugevat meest. „Päriselus ei suudaks isegi Schwarzeneggeri-sugused mehed sellega joosta ja puusalt tulistada, see jääb ikka rohkem filmimaailma,“ sõnas Kaitseliidu jaoülem Villu Vaalmäe. Selline kuulipildur suudab tulistada kuni poole kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles