Tõnis Mägi ja Kärt Johanson panevad Suure-Jaani muusikafestivalile vägeva punkti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 17 algab Suure-Jaani kooli aulas muusikafestivali viimane kontsert, millel astuvad üles Tõnis Mägi ja Kärt Johanson. Festivali viimaseks sündmuseks on kell 21 Suure-Jaani laululaval jaanitule süütamise ja jaanipidu, millel esineb ansambel Viiser.

Nagu ütles Suure-Jaani avalike suhete spetsialist, üks muusikafestivali korraldajatest Leili Kuusk, on senised kontserdid olnud menukad. Tõmbenumbriks oli täna öösel peetud päikesetõusukontsert Hüpassaare rabasaarel, kus  esines soo-orkester. Kontsertmeister oli Arvo Leibur, solist bass Vladimir Miller Peterburist ning dirigent Darrell Ang. Vahelugemistega säras Jaan J. Leppik. „Rahvast oli kenasti ja publiku seast kostis mitmesuguseid keeli,“ kõneles Leili Kuusk. Rahvast võis olla 500–800.

„Ilm oli suurepärane, ehkki veidi niiske ja udune. Ämblikuvõrke oli tohutult, need olid laotunud pitsilisena mööda sood. See kõik pakkus võrratuid vaatepilte,“ kõneles Leili Kuusk.

Kontsert algas kell kolm ja lõppes mõni minut enne nelja. „Oli ka neid, kes magamiskottides ja riidekiikedes muusikat nautisid, mõni istus madratsil, teised olid toolil või mättal. Paljud jäid pärast kontserti veel loodust nautima. Mitu peret telikis soo äärel.“

Kõneldes muudest kontsertidest, mis on tänavu alates 17. juunist festivalil olnud, kinnitas Leili Kuusk, et enamasti on publikut jagunud. „Väiksemad paigad, Lahmuse veski, Tääksi veski, Mart Saare muuseum ja Lubjassaare olid publikust pungil. Veskid said laupäeval puupüsti täis halvast ilmast hoolimata,“ kõneles Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles