400 grammi kanepit tõi mehele tingimisi vangistuse

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev kanepipuru pole loos kirjeldatud kriminaalasjaga seotud.
Pildil olev kanepipuru pole loos kirjeldatud kriminaalasjaga seotud. Foto: Ove Maidla / Postimees

Juuni alguses mõisteti Viljandi kohtumajas süüdi 28-aastane Maido, kelle kodust leidsid politseinikud 428,59 grammi kanepit.

Möödunud aasta mais Maido elukohta läbi otsinud politseinikud avastasid sealt üle kolmesaja grammi kanepipuru ning eri suurusega kanepitaimi. Ka kanepi narkootilise aine tetrahüdrokannabinooli ehk THC sisaldus oli kohtuotsuse järgi erinev, varieerudes 1,4 protsendist 7,4 protsendini. Seaduse kohaselt arvatakse narkootiliseks aineks kanepitaimi ja nende produkte, kui THC sisaldus on üle 0,2 protsendi, ning narkootilise aine suureks koguseks, kui kanepit on vähemalt 10 grammi. Seaduses sätestatud määrasid arvestades oleks Maidolt äravõetud kanepist piisanud narkojoobe tekitamiseks rohkem kui neljasajale inimesele.

Kohus karistas Maidot kokkuleppemenetlusega aasta ja kahe kuu pikkuse vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane poolteise aasta jooksul toime uut kuritegu ja allub käitumiskontrolli reeglitele. Lisaks peab mees hüvitama 1667 eurot kriminaalmenetluse kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles