Suure-Jaani vald valis aukodanikuks väärika spordimehe

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aukodaniku tunnistus
Aukodaniku tunnistus Foto: Erakou

Suure-Jaani vallavolikogu 21. juuni otsusega tunnistati valla aukodanikuks Meinhard Kirm.

Meinhard Kirm on rohkem kui 40 aastat töötanud Suure-Jaanis kergejõustikutreenerina. Ta on praegugi tegevsportlane, osaledes veteranide Euroopa ja maailmameistrivõistlustel. Oma lemmikalal – teivashüppes – on ta treeneritest suutnud kõige rohkem kasvatada noori, kes on hüpanud üle 4 meetri.

Kuigi ta sai nõukogude võimult karistada, ei suutnud see teda murda. Vabanenuna lõpetas ta Tartu ülikooli ja asus tööle treenerina Suure-Jaanis. Ta oli nõudlik nii enda kui õpilaste vastu ning kasvatas noortes ka vabaduse vaimu. Nagu tema õpilased meenutavad, balansseeris ta tihti lubatu ja lubamatu piiril, tundmata hirmu võimalike repressioonide ees.

Oma õpilastelt nõudis ta distsipliini ja pühendumist nii treeningutesse kui õppetöösse, kasvatades neist vabadust armastavad, töökad ja kohusetundlikud inimesed.

Paljud tema kunagised õpilased tõdevad, et leidsid tänu temale elus suurema sihi, kui neilt muidu oodatud oleks, ja et nad on seatud sihi ka ellu viinud. Tihti kuulus treeneri hoolitsus just neile, kel kodus seda vajaka jäi. Võib isegi öelda, et ta päästis tänavalapsi, kuigi tol ajal sellist mõistet veel ei tuntud.

Meinhard Kirmi kasvatus on mõjutanud põlvkondi piirkonnast pärit inimesi, kes töötavad praegu nii Suure-Jaanis kui mujal üle Eesti. Võib öelda, et Meinhard Kirmi spordilembus ja selle õpilastesse sisendamise jõud mõjutavad seniajani Suure-Jaani valla spordielu.

Meinhard Kirmi on autasustatud Eesti Punase Risti medaliklassi teenetemärgi, Murtud Rukkilille märgi ja Viljandimaa vapimärgiga.

Aukodaniku tunnistus antakse Meinhard Kirmile 23. juunil kell 16 algaval Viljandimaa maakaitsepäeva aktusel Suure-Jaanis Lembitu platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles