TÄNAVAKÜSITLUS. Kuidas kavatsete jaanitulel viibides sääski peletada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavaküsitlus
Tänavaküsitlus Foto: VALDO OTS/Sakala

Sakala reporter Egon Valdaru uuris koos fotograaf Valdo Otsaga täna Uku keskuse juures, kuidas inimesed sääseohu vastu rohtu leiavad.

KETRIN HELIMETS, õpilane

Ei tea, mul ei olegi seda muret, mind sääsed väga ei häiri. Tõenäoliselt ma nende kaitseks midagi ei ostagi.

GUNNAR JAADLA, pensionär

Istun jaaniõhtul koduaias, meil sääski väga ei ole. Meie aias on varblaste pesa, nemad pistavad kõik sääsed nahka.

TOOMAS ELMASTE, pensionär

Jaanilõkke juures on suitsu, see peletab sääski eemale. Aga üldiselt käivad sääsed looduse ja elu juurde, nendega tuleb leppida, ehkki mul on halb veri, mis sääski  ligi tõmbab.

ENN LIIK, pensionär

Mina jaanitulele ei lähegi, seal juba käidud küll. Sääski peletan aeg-ajalt ikka, selleks on mul oma rohud ehk aerosoolid.

MAIE NÄRVANEN, invaliidsuspensionär

Elan maal, seega sääskedega tuleb pidevalt heidelda. Vahel, kui on vaja peenraid rohida, olen suures hädas aerosooli peale pannud. Teinekord olen kasutanud nende vastu suitsuküünlaid. Jaanitule suits peletab neid ju ka. Elame Soomaal, raba ääres, seega on meil lendavaid koduloomi palju. Just ostsin kärbselinte.

ELISABETH TEIDER, üliõpilane

Mina olen kasutanud üht sõjaväepoest ostetud aerosooli, mis on hästi tõhus. Aga jaanitulele ma tänavu ei lähegi, kavatsen minna sel ajal hoopis sohu jalutama. Eks katan end üleni riietega, jätan vaid silmad välja. Sääsed on mulle suviti suureks mureks olnud küll, tundub, et nad armastavad mu verd, aga kuidagi olen nende rünnakud üle elanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles