Algo Kärp võttis valed suusad

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval Holstre-Pollis treeninud Algo Kärp ütles, et läks meistrivõistluste klassikasõidu 15 kilomeetri rajal alt suusavalikuga ning viies koht valmistas talle pettumuse.
Laupäeval Holstre-Pollis treeninud Algo Kärp ütles, et läks meistrivõistluste klassikasõidu 15 kilomeetri rajal alt suusavalikuga ning viies koht valmistas talle pettumuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Mammastes medalilootustega Eesti meistrivõistluste klassikasõidu 15 kilomeetri rajale startinud Algo Kärp läks enda sõnul alt suusavalikuga. Ta kaotas võitjale suurelt ja sai viienda koha.

«Kui suusk ei libise, siis Veerpaluga sammu pidada ei jõua,» tõdes eile meistrivõistlustel viienda koha saanud, ent enda kinnitust mööda medalit ihanud suusataja.

Eesti meistrivõistluste 15 kilomeetri klassikasõidu võitis eile Andrus Veerpalu Jaak Mae ja Aivar Rehemaa ees. Esikolmiku ja parima viljandimaalase vahele kiilus end tartlane Karel Tammjärv.

Algo Kärp ei varjanud kehva sõidu järel pettumust. «1.19 kaotust võitjale on palju,» tõdes ta. Sportlase sõnul lõppes uue lihvi saanud ja kliistriga töödeldud suusapõhjade toime viiekilomeetrise sõidu järel. «Kui Veerpalu mind teisel ringil kinni püüdis, oli võrdlus eriti kontrastne: Andrus sai veel laskumist nautida, aga mina tegin juba ammu paaristõugetega tööd,» selgitas ta.  

Algo Kärp möönis, et oleks oma võistlusega rahule jäänud, kui poleks kaotanud Andrus Veerpalule üle poole minuti. Veerpalu edestas Jaak Maed 16 sekundiga ning Aivar Rehemaad rohkem kui minutiga.

Viljandi suusaklubi liige avaldas lootust, et suudab eeloleval laupäeval Otepääl maailmakarikavõistluste samal distantsil paremini sõita. «Ma tõepoolest loodan, et ei tule kliistriilm,» lausus ta.

Möödunud laupäeval Sakala suusamaratoni võitnud Priit Talves lõpetas Mammastes üheksanda kohaga, jäädes Andrus Veerpalule alla veidi üle kolme minuti. Viljandi suusaklubi noormees Indrek Allvee kaotas olümpiavõitjale kaheksa minutit ja oli 29.

Samas peetud Eesti naiste 10 kilomeetri klassikasõidu meistriks tuli Laura Rohtla, teisena lõpetas Kaija Udras ning kolmandana Piret Pormeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles