Viljandimaale tuleb hajaasustuse programmist 136 000 eurot

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust saab muuhulgas kaevude rajamiseks.
Toetust saab muuhulgas kaevude rajamiseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavu toetab riik Viljandimaal hajaasustuse programmi elluviimist veidi rohkem kui 136 000 euroga, millele omavalitsused lisavad vähemalt sama suure summa. Riigi toetus on väga suureks abiks maal elavatele peredele, kes soovivad ehitada vee- ja kanalisatsioonisüsteeme ning rajada juurdepääsuteid.

Viljandi maavalitsuse majandusarengu peaspetsialisti Jane Lumiste sõnul esitati maakonnas 248 taotlust. Endiselt on kõige enam taotlusi veevaldkonnas, sellele järgnevad kanalisatsioonisüsteemid, juurdepääsuteed ja paar taotlust on esitatud ka autonoomse elektrisüsteemi toetuse saamiseks. Praegu käib valdades taotluste kontrollimine, kuid pärast jaanipäeva võib juba mõnes vallas oodata rahuldatavate taotluste nimekirju.  

2015. aastast ei ole enam taotluse nõudeks, et peres peab olema alla 18-aastasi lapsi, lisaks võib üks pere tänavuse muudatuse kohaselt esitada mitu taotlust. Muudatuste tulemusena on suurenenud esitatavate taotluste arv, ligikaudu 47 protsendil peredest on ka alla 18-aastased lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles