Kultuuriakadeemia õppejõud sai pärimuskultuuri auhinna

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celia Roose
Celia Roose Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna saavad rahvuskultuuri fondi stipendiumi pärimuskultuuri õpetaja ja muusik Celia Roose, seto kultuuri uurija ja kandja Paul Hagu ning Eesti folkloorinõukogu auhinna pärimusmuusik, pärimuse koguja ja mõtestaja Lauri Õunapuu.

Võrumaal elav Celia Roose on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias pärimusmuusika magistriõppekava programmijuht.

Pärimusmuusiku ja õpetaja Celia Roose tegevus kajastub suuresti muusikahariduses. Ta on paljude õppematerjalide looja üldhariduskoolile, samuti olnud koolilaulikute pärimusmuusika konsultant ning koostanud huvikoolide pärimusmuusika ainekavasid. Pärimusmuusikuna on talle südamelähedane eesti vanem laulukultuur ja selle loomulik jätkumine tänapäeval.

Elades oma esivanemate talus Võrumaal, peab Celia Roose tähtsaks kodust kaasa saadud teadmisi ja oskusi, mis lihtsustavad igapäeva elu ja annavad jõudu suuremate asjadega hakkamasaamiseks. Õpetajana püüab ta neid väärtusi igati edasi anda, olles ise heaks eeskujuks.

"Pean väga oluliseks oma juurte tundmist, sest see annab minu enda kohta palju rohkem teadmist juurde. Kui ümbrus laiemas tähenduses on tuttav, on palju turvalisem elada ja toimetada – märkan lihtsamini ka pisimaid detaile, uut on parem tuttavaga köita, nii kasvab hoolimisvõime," lausub Roose.

Auhindade pidulik kätteandmine algab täna kell 17 rahvusvahelise pärimuspeo "Baltica" avapeol Mooste folgikojas. Kõikide auhinna kandidaatidega on võimalik tutvuda siin.

Eesti Rahvuskultuuri Fond koostöös Eesti folkloorinõukoguga annab  pärimuskultuuri auhindu välja 14. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles