Raadiosaates meenutatakse kindrali abikaasat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asta Land oli üks neist, kes rääkis Viljandi muuseumis mälestusi Maria  Kruszewska-Laidonerist. Paremal saate toimetaja Piret Kriivan.
Asta Land oli üks neist, kes rääkis Viljandi muuseumis mälestusi Maria Kruszewska-Laidonerist. Paremal saate toimetaja Piret Kriivan. Foto: Herki Helves, Viljandi muuseum

Võidupühal kõlavad Vikerraadios Maria Kruszewska-Laidonerist jutustavad lood, millest osa on salvestatud juuni keskpaigas Viljandi muuseumis.

Poola Vabariigi suursaatkonna, Eesti sõjamuuseumi ja Viljandi muuseumi korraldatud kokkusaamisele olid oodatud kõik, kes mäletavad Mariat isiklikult või teiste kaudu ning kellel on Mariale kuulunud fotosid ja esemeid. Nõukogude okupatsiooni ajal Eestis vabadust ja inimväärikust kaitsnud poolatari kohta käivatest mälestuskildudest ongi raadiosaade valminud. Samuti koostatakse nendest Viimsi, Haapsalu ja Viljandi muuseumis Maria Kruszewska-Laidoneri ühiskondlikku tegevust ja kodukaitset kajastav eluloonäitus.

Saates «Maria – naine kindrali kõrval» kõlab katkendeid ka Viimsi ja Haapsalu muuseumis olnud kohtumiselt. Saadet, mille autor on Piret Kriivan, saab kuulata 23. juunil kell 12.05 Vikerraadios.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles