Juhtkiri. Viis päeva tuld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Lihtne on olla seda meelt, et riiklikke tähtpäevi ja pühasid on õige tähistada õigel päeval. Nii mõnelgi puhul võib aga ikka ja jälle näha, kuidas osa linnu ja valdu peavad pidustused ära näiteks päev enne punasega märgitud kuupäeva. Sealjuures ei kiirusta nad enamasti kriitika peale otsusest taganema, vaid jäävad kindlaks oma argumentidele. Vaielda võib niiviisi pikalt.

Igatahes avalikke jaanipidusid tehakse Viljandimaal tänavu lausa viiel päeval. Ilmselt ei ole nõnda suur valik taotluslik. Ent olgu sellega, kuidas on, igatahes tuleb meil praegu nentida: ees ootab õige mitu vaba päeva ja igal õhtul on maakonnas mõni pralle. Igaüks pidutseb, millal heaks arvab. Pilt on saanud väga kirju.

Ajalooliselt on suur jaanituli olnud miski, mis on küla kokku toonud. Ja seda ikka jaanilaupäeva, 23. juuni õhtul ja ööl. Muul ajal sellist lõket kui leedotuli pole tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles