Mustlast leiti metsavenna kaua otsitud säilmed

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu visadusele ja appi tellitud kopale õnnestus kaitseliitlastel leida säilmed, mis suure tõenäosusega kuuluvad Johan Purgale. Seda lubavad arvata pealuus olevad kuuliaugud.
Tänu visadusele ja appi tellitud kopale õnnestus kaitseliitlastel leida säilmed, mis suure tõenäosusega kuuluvad Johan Purgale. Seda lubavad arvata pealuus olevad kuuliaugud. Foto: Alar Karu

Mustla alevi piirilt Tõnismäe talu sauna kõrvalt leiti esmaspäeval Eesti Vabariigi kolonelleitnandi, hilisema metsavenna Johan Purga säilmed. 

Esimest korda läksid kaitseliitlased nimetatud paika mullu sügisel, lootes leida Vabadusristi II liigi 3. järgu kavaleri Johan Purga säilmed vanast taluhoonest. Lühikesel ja sombusel sügispäeval oli aga rehealuses liiga hämar, seega otsustati otsinguid jätkata kevadel, kui päevad on pikemad ja valgust rohkem. 

Äpardunud katsed

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles