Juhtkiri. Ohtlik aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Pühapäeva hommikul vapustas Venemaad, Eestit ja paljusid meie naaberriike Karjalas Säämäjärvil paadimatkale läinud laste hukkumine. 47 lapsest ja neljast neid valvanud täiskasvanust uppus laupäeval tormiga tekkinud lainetes 11 poissi ja kolm tüdrukut, üks laps oli veel eile pärastlõunalgi kadunud.

Paadi ümberminek pühapäeva lõuna ajal Õisu järvel ei vapustanud õnneks kedagi, kui ehk sündmust otse pealt näinud inimesed ja ohtu sattunud kalamehe lähedased välja arvata. Tänu kaldal olevale kaaslasele ja kiiresti reageerinud päästjatele oli sellel lool õnnelik lõpp ning õngitseja võib koos saabuvate pühadega ehk ka oma teist sünnipäeva tähistada.

Nendel kahel juhtumil on aga ühine moraal, mida kiputakse ikka ja jälle, eriti suvekuudel, unustama: vesi on ohtlik. Surmavalt ohtlik. Isegi väikesel järvel võib tugev tuul paadi ümber ajada, purjuspäi veele või vette minek on aga peaaegu sama pulga peal joobes rooli istumisega. Peamine vahe on ehk see, et enamasti ei ole purjusujujad ohtlikud teistele inimestel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles