Müüdimurdjad õlled suvisel toidulaual

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saarsen oskab Viljandi Gambrinuse poes igaühe talle sobiva käsitööõlle juurde juhatada.
Siim Saarsen oskab Viljandi Gambrinuse poes igaühe talle sobiva käsitööõlle juurde juhatada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sõna «õlu» võib mõnel manada silme ette pildi räsitud moega tüübist, kes on okupeerinud bussipeatuse pingi ja rüüpab kaheliitrisest plastpudelist Bocki. Teisel seostub see aga käsitöö ja kvaliteedi, krõbeda hinna ja maitseelamusega.

Viljandis Posti tänaval vinoteegi Mulks keldrikorrusel on olnud ligi kolm kuud avatud Gambrinuse õllepood. Seal pakutakse rohkem kui 400 sorti õlut ja neist kolmandik on kodumaist päritolu. Viimasena nimetatud mahuvad kolmele pikale puust riiulile.

Müüja Siim Saarsen loeb kiiruga kokku, et valikus on peaaegu 30 Eesti tootja õlled, ning lisab, et kuigi käsitööõlu pole laiatarbekaup – see hõlmab vaid protsendi õlleturust –, on selle järele suurem nõudlus, kui valmistada suudetakse. Talle teadaolevalt on ainuüksi viimase aastaga Eestisse lisandunud viis pruulikoda ning suvel on oodata veel paari-kolme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles