Pisike Kõpu vald kavatseb riigikohtus vaidlustada nii haldusreformi kui kahe tooli seaduse

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallamaja
Kõpu vallamaja Foto: Marko Saarm

Eesti kõige väiksemate omavalitsuste sekka kuuluv Kõpu vald kavatseb riigikohtus vaidlustada hiljuti parlamendis heakskiidetud haldusreformi seaduse, aga ka niinimetatud kahe tooli seaduse.

Riigikogu andis 7. juunil heakskiidu kahele väga kaalukale seadusele. Neist esimene, haldusreformi seadus, määrab omavalitsuse minimaalseks suuruseks 5000 elanikku ning sätestab tähtajad, milleks peavad Eesti vallad ja linnad uutele kriteeriumidele vastama. Teisega anti parlamendi liikmetele voli kuuluda tulevikus valla- ja linnavolikogudesse.

Viljandimaal paikneva 643 elanikuga Kõpu valla volikogu tänase istungi päevakorras on kaks punkti, millega tahetakse läkitada riigikohtule põhiseaduslikkuse järelevalve taotlus. Seejuures antakse mõista, et kohalike poliitikute hinnangul on parlament seadnud löögi alla kohaliku omavalitsuse põhiseaduslikud tagatised. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles