Alleepuude tüvedest saab järve ääres siiski kunst

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebatsuugade kännud on Uue tänava ääres veel juuripidi maas. Linn ostab need 2700 euro eest endale.
Ebatsuugade kännud on Uue tänava ääres veel juuripidi maas. Linn ostab need 2700 euro eest endale. Foto: Marko Saarm

Pärast mitmekordset ümberotsustamist veetakse Viljandis Uuel tänaval mahavõetud alleepuude tüvejupid Linnahoolduse laoplatsile, et kunstnik võiks neist tulevikus järve äärde taiese luua.

Pärast seda, kui linnavalitsus oli tänavu märtsis andnud loa Uuel tänaval ohtlikuks muutunud suured ebatsuugad maha võtta, läks algul sotsiaalmeedias ja hiljem kohalikes võimuorganites liikvele ettepanek jätta puude tüved jupiti alles ning pakkuda osavate kätega kujuritele võimalus neist samas kohas skulptuurid voolida. Et idee pälvis kiidusõnu ka koalitsiooninõukogu koosolekul, paluski raad allee langetamisega tegelnud osaühingul Arborist aja maha võtta ning paari meetri kõrgused tüükad lõpliku otsuseni püsti jätta.

Mõni päev hiljem teatas linn siiski, et jääb esialgsele kavale kindlaks, laseb tänavaserva tüvedest puhastada ning kännud välja juurida. Põhjendusena toodi seejuures asjaolu, et skulptuuriallee mõtte algatajate seas ei leidunud inimest, kes soostunuks plaani täpsustama ja korraldusraskust enda kanda võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles