Vaba mõte. 11-eurone supp

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: Marko Saarm / Sakala

Ma ei olnud Fellinis juba mõnda aega käinud. Nii et hiljuti töölõunat kokku leppides tundus hea mõte see 50 Eesti parema söögikoha hulka kuuluv Viljandi kohvik üle vaadata. Mõte tundus hea aga vaid kohalejõudmiseni, kui selgus, et päevapakkumisi seal enam pole ja soojadest põhitoitudest on kõige odavam 11 eurot maksev tomati-dashi. See on supp, kui keegi ei tea. Mina ei teadnud, aga õnneks ettekandja selgitas väga kenasti.

No heakene küll. Tuldud ju juba sai ja vahel harva võib endale midagi head lubada. Mis siis, et näiteks Grand Hoteli à la carte menüüs on odavaim supp kolm ja kalleim 5,50 eurot. Fellin on ikkagi üks Eesti paremaid restorane! Tõsi, paljudes temast pingerivis eespool olevates restoranides saab supi kätte poole odavamalt, aga need ei ole ju Viljandimaal.

Kui teenindaja meie dashi’d lauda kandis ja küsis, kas neljale varem serveeritud leivaviilule võiks lisa tuua, heitis mu lõunakaaslane pilgu kausipõhja, kus paistis imeilusasti seatult imepisike kogus toitu, ning kostis: «Leiba tuleks kindlasti juurde tuua!» Agarast leivakonsumeerimisest hoolimata ei tekkinud kõhus lõunajärgset tunnet enne, kui sinna oli rännanud ka maasika-vahukoorekoogilõik ja tass kohvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles