Üks Viljandi riigikogulane tahab volikokku, teine esialgu veel mõtleb

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Mihkel Maripuu

Kahest praegu riigikogusse kuuluvast viljandimaalasest üks – Helmen Kütt – on kindel, et kandideerib järgmise aasta kohalikel valimistel Viljandi linnavolikokku, ning kavatseb valituks osutudes seal ka tööle hakata.

Eelmisel nädalal parlamendis heakskiidu saanud seadusemuudatus annab 2017. aasta sügisest riigikogulastele õiguse kuuluda samal ajal linna- ja vallavolikogudesse. Paljud poliitikud on mõista andnud, et kavatsevad seda võimalust kasutada.

Niinimetatud kahe tooli seadus on pälvinud teravat kriitikat opositsioonilistelt Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt (EKRE) ja Vabaerakonnalt. Lisaks on muudatust laitnud juristid eesotsas endise õiguskantsleri Allar Jõksiga. Tema hinnangul on seadus vastuolus võimude lahususe põhimõttega, sest riigikogu liige peab otsustama riigielu küsimusi ja omavalitsuse volikogu liige kohalikke küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles