Suure-Jaani õpilased proovivad suvevaheajal koolivormi selga

Greete Palgi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani kooli õpilane Merlissa Umal näitab vormivesti. Esialgu pole sellel veel kooli logo.
Suure-Jaani kooli õpilane Merlissa Umal näitab vormivesti. Esialgu pole sellel veel kooli logo. Foto: Marko Saarm

Suure-Jaani kooli õpilased käivad suvel valla eri nurkades asuvates õppekohtades koolirõivast proovimas, et sügiseks oleks igaühel paras selga panna. Sedasi saab Suure-Jaani koolist maakonnas üks vähestest koolidest, kus on oma vorm. 

Õppejuht Mari Kase sõnul mõeldi pikalt, et õpilaste riietuses võiks olla midagi ühtset. «Leidsime, et meil võiks alustuseks olla üks element ja kõige tarbekam oleks vest. Teised koolid ütlesid, et see leiab kõige rohkem kasutust,» kommenteeris Kase.  Seda, et vesti kantakse kõige meelsamini, oskas kinnitada Heimtali põhikooli õppejuhataja Urve Mukk. Heimtali kooli lapsed käivad vormis alates 2012. aastast.

Suure-Jaani koolis olid seni esindussärgid vaid sporditegijatele, aga viktoriinidel ja olümpiaadidel käisid õpilased tavarõivastes. Peale selle, et vest on esinduslik, muudab see Mari Kase väitel üldpildi ühtsemaks ja korrektsemaks. Lapsevanemad on tema sõnul öelnud, et vestiga oleks lihtsam pidulikke rõivaid leida, sest siis ei oleks näiteks vaja ülikonda soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles