Eesti elanik peab kõige suuremaks ohuks Islamiriigi tegevust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad kahe aasta eest Iraagis. 67 protsenti küsitlusele vastanutest peab kõige ohtlikumaks Islamiriigi tegevust ja relvakonflikti Süürias.
Islamiriigi võitlejad kahe aasta eest Iraagis. 67 protsenti küsitlusele vastanutest peab kõige ohtlikumaks Islamiriigi tegevust ja relvakonflikti Süürias. Foto: Reuters

Eesti elanikud nimetasid pikka aega suurimaks ohuks maailma julgeolekule Venemaa samme, nüüd on aga esikohale tõusnud äärmusrühmituse Islamiriik tegevus ja relvakonflikt Süürias.

Arvamus, et eeloleval aastakümnel suureneb maailmas ebastabiilsus ja kasvab sõjaliste konfliktide tõenäosus, püsib kõrgel tasemel juba eelmisest kevadest ning märtsis tehtud uuringu järgi on sel seisukohal 72 protsenti küsitletutest. Nii selgub riigikaitseteemalisest uuringust, mille korraldas Turu-uuringute aktsiaselts. Vaid seitse protsenti usub, et maailm muutub eeloleval kümnendil turvalisemaks, ja 15 protsenti arvab, et olukord püsib muutumatu.

Kui pikka aega peeti suurimaks ohuks maailma julgeolekule Venemaa tegevust oma mõjuvõimu taastamiseks, siis märtsis tehtud küsitluses hindas 67 protsenti vastanutest kõige ohtlikumaks Islamiriigi tegevust ja relvakonflikti Süürias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles