Viljandimaa võõrastemajade täitumus on nigel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgemäe turismitalu peremees Ivar Seidla näitab lambakarja, mis on tema majapidamises tõusnud turistide majutamisest tähtsamale kohale.
Kõrgemäe turismitalu peremees Ivar Seidla näitab lambakarja, mis on tema majapidamises tõusnud turistide majutamisest tähtsamale kohale. Foto: Marko Saarm

Satistikaameti andmetel on Viljandimaa majutusepakkujate tubade arv alates 2010. aastast poolteist korda kasvanud. Tubade hõivatus on aga kahanenud 22 protsendilt 18 protsendile, samal ajal kui kogu Eesti keskmine näitaja on 35.

Viljandimaa turismiklastri juht Annika Vihmann põhjendab nigelat täitumust just sellega, et viimase kuue aasta jooksul on lisandunud ligi 240 tuba. Vähem tähtsaks ei pea Vihmann üha enam populaarsust koguvaid muid ööbimisvõimalusi, näiteks kodumajutuse võrgustikku Airbnb, mis on Viljandis juba ennast kehtestanud.

Vihmanni sõnul raskendab alternatiivmajutuse pakkujate levik turismiettevõtete toimetulekut ka tulevikus, kui ametlikke majutusasutusi ootab viieprotsendiline käibemaksu tõus. Ta leiab, et praeguse suundumuse korral tuleb neil asutustel turistide tõmbamiseks uusi lahendusi nuputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles