Turismitalud panevad peatseks maksutõusuks vaimu valmis

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Küti tüüritav Valma seikluspark on Viljandimaal üks silmapaistvamaid kinnitusi sellest, et turisminduses tuleb rõhuda omapärale.
Kalle Küti tüüritav Valma seikluspark on Viljandimaal üks silmapaistvamaid kinnitusi sellest, et turisminduses tuleb rõhuda omapärale. Foto: Elmo Riig

Valitsuse otsus tõsta järgmisest aastast majutusettevõtete käibemaksu põhjustab ettevõtjate seas endiselt nurinat. Nii mõnigi turismitalu pidaja nimetab muudatuse loomulikuks jätkuks teenuste hinna tõusu.

Poliitikute algne plaan kergitada majutusasutuste käibemaksu seniselt üheksalt protsendilt 20 protsendi peale tõi mullu kaasa nii ettevõtluse arendamise sihtasutuse kui hotellide ja restoranide liidu terava vastuseisu ning lõpuks kujunes kavandatav muudatus tunduvalt leebemaks: maksumäär tõuseb 14 protsendini. Ometi viitavad turisminduse asjatundjad, et isegi see on Euroopas üks kõrgemaid.

Enamik Viljandimaa turismifirmade omanikke on nõus, et valitsuse otsus annab valdkonnale valusa hoobi. Samas annavad nad mõista, et ettevõtjatel on edaspidi suurem sund otsida oma nišši ja seda võimalikult hästi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles