Juhtkiri. Hoiatav märk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viimastel päevadel üleriigilises meedias palju kõneainet pakkunud Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhtide skandaal alles hakkab pöördeid võtma. Saame näha, kas uurimisorganid jõuavad kahtlustusest süüdistuse esitamiseni ning kas haigla juhatuse pikaaegne esimees Tõnis Allik lahkub ametist. Ent hoolimata sellest, milline on asjade edasine kulg, on hoiatav märguanne kõigi riigiasutuste juhtidele juba antud.

Mitte kedagi ei tohi enne kohtuotsust süüdi mõista, küll aga saab juba praegu nentida, et kuriteokahtlustuse saanud PERH-i juhtivtöötajad ei ole käitunud targalt. Isegi kui avalike asutuste juhtidele kehtivad reeglid ettevõtete pakutavate reiside ja kingituste kohta ei ole väga täpsed ja vajavad alles selgeks vaidlemist, peaks iga niisuguse asutuse teenistuses olev töötaja vältima ka hallile alale sattumist. Tõnis Alliku näite puhul polnuks selleks vaja teha muud kui kaheldava väärtusega reisidest ära öelda.

Erinevalt näiteks Tallinna Sadama skandaalist ei käi PERH-i puhul jutt hiiglaslikest summadest. See ei tähenda aga, et tegu on tähtsusetute vahejuhtumitega. Korruptsioonist rääkides ei ole väikesi summasid ja eksimusi. Iga sellise kahtluse puhul tuleb tõde välja selgitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles