Linn asub teadlastega kahasse lööbe põhjustajat otsima

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järves elutsevad mudateod pakuvad limnoloogidele erilist huvi. Just nemad on seotud ujujate sügelushaigusega. See, kas neid ujujatele naha alla pugevad parasiite levitavad ka Viljandi järve teod, vajab väljaselgitamist.
Viljandi järves elutsevad mudateod pakuvad limnoloogidele erilist huvi. Just nemad on seotud ujujate sügelushaigusega. See, kas neid ujujatele naha alla pugevad parasiite levitavad ka Viljandi järve teod, vajab väljaselgitamist. Foto: Valdo Ots

Viljandi linnavalitsus otsustas asuda välja selgitama, kes või mis Viljandi järvevees ujujatel sügelust ja punne põhjustab. Uurimistöös võetakse appi teadlased.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on linnavalitsus otsustanud tellida esialgse uuringu, mille tulemusena tuvastatakse sügeluse põhjustaja. 

«Loodetavasti saame lähima kuu jooksul selgeks, kas leiame uurimistöö tegija ja mis see kõik linnale maksma läheb,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles