Linnajuhid lendavad koos vaibaga Põhja-Ameerikasse külla

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile jõudis Viljandi raekotta Anu Raua kavandi järgi tehtud vaip «Kodune», mille ilu näitasid linna avalike suhete- ja turismiametis töötavad Kai Oja ja Johan-Kristjan Konovalov. See on Roman Toi 100 aasta juubeli kingitus.
Eile jõudis Viljandi raekotta Anu Raua kavandi järgi tehtud vaip «Kodune», mille ilu näitasid linna avalike suhete- ja turismiametis töötavad Kai Oja ja Johan-Kristjan Konovalov. See on Roman Toi 100 aasta juubeli kingitus. Foto: Marko Saarm

Laupäeval saab saja-aastaseks ainus elus olev Viljandi aukodanik, Torontos elav dirigent Roman Toi ja linn peab teda sel puhul meeles sooja kingitusega.

Kuigi Roman Toi plaanis veel eelmisel aastal tulla suurt juubelit Viljandisse sõprade keskele tähistama, teeb ta seda kõrge ea tõttu siiski Torontos, kus võtab külalisi vastu oma elukohas, Ehatare puhke- ja põetuskodus.

Kui Roman Toi 2014. aastal Viljandit väisas, tavatses ta kõigile kohtumise lõpus öelda, et kui enne ei näe, siis järgmisel korral. Vähemalt Viljandi linnapea Ando Kivibergiga see õnnestub, sest linnapea lendab homme koos volikogu esimehe Peep Aru ja volikogu noorima liikme Kris Süllaga Põhja-Ameerikaase, et osaleda Roman Toi 100. sünnipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles