Teel töövõime toetuseni on viis sammu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Töötukassa

Tänavu 1. juulist puudutab uutmoodi töövõime hindamine inimesi, kel pole viimase kuue aasta jooksul ehk pärast 1. juulit 2010 töövõimekaotust hinnatud.

Kui inimesel on praegu püsiv töövõimetus ning tema korduvhindamise tähtaeg saabub sel aastal, tuleb tal endiselt pöörduda sotsiaalkindlustusametisse, kus tal hinnatakse töövõimekaotust ja määratakse töövõimetuspension endistel põhimõtetel. Alates 1. jaanuarist 2017 hakkab töövõimet hindama ainult töötukassa. Seega tuleb järgmise aasta algusest kõigil tervisekahjustusega inimestel – nii uutel kui korduvatel taotlejatel – pöörduda töövõime hindamiseks töötukassasse. Korduvhindamisele tuleb pöörduda aga alles siis, kui jõuab kätte ekspertiisiotsuses märgitud tähtaeg.

Puude raskusastme tuvastamine jääb endiselt sotsiaalkindlustusametile  ning inimesel on võimalik taotleda töövõime hindamist ja puude raskusastme tuvastamist koos, esitades ühistaotluse ükskõik kummale asutusele – töötukassale või sotsiaalkindlustus­ametile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles