Prügivedu muutub paljudele Viljandi valla elanikele uskumatult odavaks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni on Viljandi vallas elav Piia Mänd maksnud prügiveo eest iga kuu umbes seitse eurot, siis edaspidi tuleb tal arve tasumiseks oodata nii kaua, kuni see kerkib vähemalt 65-sendiseks, sest väiksema summaga Eesti Keskkonnateenused arvet ei väljasta. See võib aega võtta mitu aastat.
Kui seni on Viljandi vallas elav Piia Mänd maksnud prügiveo eest iga kuu umbes seitse eurot, siis edaspidi tuleb tal arve tasumiseks oodata nii kaua, kuni see kerkib vähemalt 65-sendiseks, sest väiksema summaga Eesti Keskkonnateenused arvet ei väljasta. See võib aega võtta mitu aastat. Foto: Valdo Ots

Kui üldiselt tähendab uus hinnakiri krõbedamaid hindu, siis Viljandi valla elanikud on juba kätte saanud või kohe saavad juulist kehtima hakkava prügiveolepingu, mille järgi hakkab konteineritühjendus maksma kõigest ühe sendi.

Paistus elav Piia Mänd on üks neist, kes maksavad järgmisest kuust prügiveo eest minimaalse summa. Maikuu arvel seisis tal koos käibemaksuga 7,51, millest 4,60 oli 240-liitrise kasti tühjendamise ja 1,66 prügikasti rendi eest. Edaspidi on oodata kahesendist arvet, sest nii vedu kui kasti rent maksab täpselt sendi.

Rahvamaja juhatajana töötav Mänd märkis eile, et ta polnud sellisest uuendusest veel kuulnud, aga pidas seda igal juhul heaks uudiseks. Kuigi teda pole prügiveo senine hind suurt morjendanud, sest hoopis vesi tundub liiga kallis, on ta kuulnud teisi elanikke ka jäätmeveo maksumuse üle kurtmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles