Üks kõrts, mis on ka tõepoolest kõrts

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Raudnaela kõrtsituppa enam ei mahu, võib ka õues kõhu täis süüa. Selleks on laia räästaaluse alla laotud rasked puidust lauad ja toolid.
Kui Raudnaela kõrtsituppa enam ei mahu, võib ka õues kõhu täis süüa. Selleks on laia räästaaluse alla laotud rasked puidust lauad ja toolid. Foto: Üllar Priks

Viljandist kaheksa kilomeetrit Pärnu pool, Heimtali teeotsas asub Raudnaela kõrts. Uhke palkhoone õigustab toidukoha kõrtsiks nimetamist igati. Nimetuse vääriline on paik aga ka interjööri ja menüü poolest.

Juba enne sisenemist hakkavad silma ümber hoone laia räästaaluse laotud rasked puidust lauad ja toolid. Klassikalised pikad lauad ootavad ka sees einestajaid. Kõikjal on puit ja ainult puit. Isegi laevalgustid on palkide sisse ehitatud ja kettidega talade külge kinnitatud.

Raudnaelas teenindatakse inimesi leti ääres. Selle kõrvale suurele tahvlile laotud menüü paneb suu vett jooksma: kebabirull, kebabiburger, Požarski kotlet, lõhepraad, paneeritud tursk... Ning muidugi šašlõkk, grillribid ja muud säärased jutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles