NÄDALA ARENG. Huvikoolid läksid kaasa

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Alati on tore näha, kui mõni asi pärast pikka kiivasolekut tasapisi õigele kohale nihkuma hakkab. Nii teeb rõõmu seegi, et Viljandi huvikoolid on otsustanud järgmisel õppeaastal üle minna uuele vaheaegade graafikule – sellisele, mida on viimased kaks hooaega järginud Kesklinna kool ja gümnaasium.

Raske öelda, milline õppeaasta jaotus on kõige parem. Nähtavasti ei saagi seda üheselt öelda, sest iga lapse ja iga pere puhul mängivad rolli ise tegurid. Küll aga peaks olema siililegi selge, et kogu linnas ja miks mitte kogu maakonnas või terves riigis peaks kooliharidust antama samas rütmis.

Miks? Sest see muudaks inimeste elu ja töö mugavamaks. Olukorras, kus kõik üldhariduskoolid ja huvikoolid puhkavad samal ajal, on lihtsam planeerida puhkusereise, pilli- ja spordilaagreid, kogukondlikke üritusi ning paljut muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles