«OmaMood» tõi lavale omamoodi vanamoodi

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helve Maripuu kollektsioon «Aiad, poognad, vammused». Kollektsioonis saavad uue elu Muhu pärimuslikud tikandid. Maripuu ütleb, et selline vammus on naisele, kes armastab värve ja pisut kiiksuga asju.
Helve Maripuu kollektsioon «Aiad, poognad, vammused». Kollektsioonis saavad uue elu Muhu pärimuslikud tikandid. Maripuu ütleb, et selline vammus on naisele, kes armastab värve ja pisut kiiksuga asju. Foto: Valdo Ots

​Neljapäeval näitasid Viljandi kultuuriakadeemia tundengid ja vilistlased pärimusmuusika aidas etendusel «OmaMood» etnofuturistlikke rõivakollektsioone.

Aida loomulikust valgusest ei olnud moeetenduse ajaks suurt järel: saali koloreerisid roosad, lillad ja sinised valgus­efektid. Avapalana mängisid Johannes Ahun ja Cathy Sommer publikut sulatavat muusikat. Muusikud olid iga kollektsiooni tarvis loonud spetsiaalse helipala, lähtudes seejuures rõivaste kujunemisloost.

Ahun ja Sommer rääkisid, et alustasid muusika kirjutamist mullu oktoobris, kui moeetenduse sisukirjeldus teatavaks tehti. Ahun lausus muheldes, et mõtteid oli palju: kui avaloo suhtes püsis pikka aega kolm selget varianti, siis lõpuks sündis nendest hoopis neljas, mis pidama jäi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles