Chveneburebi toob gruusia meestelaulu Viljandisse

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chveneburebi on Viljandis varemgi esinenud.
Chveneburebi on Viljandis varemgi esinenud. Foto: Erakogu
21. juunil kell 19 astuvad Viljandi Jaani kirikus publiku ette gruusia mehed ansamblist Chveneburebi, mille liikmed esindavad igaüks oma küla traditsioone ja laulumaneere, tantsivad ning mängivad Gruusia rahvapille.  
«Ennekõike on nad lahedad tüübid ning lisaväärtusena ka vinged muusikud,» rääkis Viljandi pärimusmuusika festivali programmipealik Tarmo Noormaa. Ansambli liikmed on pärit Gruusia eri piirkondadest ja tunnevad tänu ekspeditsioonidele põhjalikult kohalikku pärimust. «Erinevalt enamikust Gruusia meesansamblitest on neil kavas suur tähtsus erinevatel rahvapillidel, mis muudavad kontserdi kindlasti värvikamaks.» 
Chveneburebi korraldab regulaarselt ekspeditsioone Gruusia eri piirkondadesse, otsides ja avastades vanu laule ja nende variatsioone. Nad teevad palju tööd arhiivimaterjalide ning laulutraditsioonide tutvustamisega oma riigis ja välismaal. Korraldatud on kontserdituure üle Euroopa ja kaugemal. Chveneburebi on ka kodumaisele folgisõbrale tuttav nimi, sest kollektiiv on Eestis käinud ja muu hulgas üles astunud Viljandi pärimusmuusika festivalil.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles