Raamatukogud on reformist ärevil

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveseminar, mida võõrustab seekord Viljandi linnaraamatukogu, keskendub kogukonna ja raamatukogu seostele.
Suveseminar, mida võõrustab seekord Viljandi linnaraamatukogu, keskendub kogukonna ja raamatukogu seostele. Foto: Valdo Ots

Viljandis peetaval maaraamatukogude suveseminaril «Raamatukogu kui kogukonnakeskus Läänemere maades» on üks teemasid eelseisev haldusreform, mis ei jäta kõige muu kõrval puudutamata ka raamatukogusid.

Ühinemisteema on praegu väga aktuaalne näiteks Pärnus, kuid seda, mis hakkab saama sealsetest raamatukogudest, ei oska keegi kindlalt öelda.

«Kõik Pärnu piirist kümne-kahekümne kilomeetri kaugusel asuvad raamatukogud värisevad, sest on reaalne oht, et need pannakse kinni,» kõneles Urge raamatukogu juhataja Liivia Koolme. «Loomulikult ollakse töökohtade pärast ärevil. Sahinad käivad, et üks ei jää alles ja teine ei jää alles, sest veerandtunniga on rahvas linnas ja saab sealt raamatuid laenata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles