«OmaMood» toob täna lavale modernses võtmes etnorõivad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleaastasel «OmaMoe» etendusel on rõhk etnofuturistlikel käsitöövõtetel. Pildil Helve Maripuu tänavune kollektsioon.
Selleaastasel «OmaMoe» etendusel on rõhk etnofuturistlikel käsitöövõtetel. Pildil Helve Maripuu tänavune kollektsioon. Foto: Erakogu

Moeüritus «OmaMood» tõstab rambivalgusesse etnorõivaste erinevad kujutuslaadid ning loojateks on Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala lõpetajad ja vilistlased.

Rääkides etenduse ettevalmistamisest, ütles peakorraldaja Laidi Sergejeva, et pikk ja põhjalik planeerimine algas juba detsembris. Põhiosa meeskonnast moodustavad kultuuriakadeemia tudengid, erandiks on meikijad, kes tulevad Tartu kutsehariduskeskusest. Akadeemia muusikatudengid on iga kollektsiooni taustaks loonud sellega sobiva helipala.

Eelnevate kogemuste põhjal on tänavune meeskond kasvatanud ettenägelikkust. Sergejeva tõdes, et kuna tudengitel on alati palju teha, tuleb olla valmis tagasilöökideks ning igal sammul avaldada osalejatele toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles