«Arteground» näitab sõjapõgenike kunsti

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi päritolu kunstnik Jan Jalal oma sõjatemaatiliste teostega
Iraagi päritolu kunstnik Jan Jalal oma sõjatemaatiliste teostega Foto: Marko Saarm

​Iraagist pärit sõjapõgenik Jan Jalal tõi oma uuelt kodumaalt Soomest Viljandi avatud kunstifestivalile «Arte-ground» sõjateemaliste skulptuuride kõrval kolme Iraagist pärit lapse joonistused, mis kujutavad tapmist, valu ja muud sõjaga seonduvat.

Skulptor Jalal väitis, kui paluda Iraagi lastel midagi joonistada, siis kujutabki enamik neist sõda – selline on riigi elanike argipäev. Ta lisas, et need kolm last, kelle pilte võib näha Viljandi linnaraamatukogus asuvas galeriis, on Iraagist pagema pääsenud.

Teisipäeva õhtul avatud näitusel saab aga tutvuda veel suure hulga kunstnike loominguga. Kokku astub festivali raames üles 47 kunstnikku Eestist, Soomest, Rootsist, Taanist ja Lätist, aga ka Brasiiliast, Iraagist, Iraanist ja Türgist. Mitu kunstnikku on pagulased ja veel asüüli taotlevad põgenikud. Näitus on üleval kuu aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles