Juhtkiri. Punnirand

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Sellest on möödas umbes 15 aastat, kui Sakala viitas oma veergudel esimest korda tõsiasjale, et teatud olude kokkulangemisel muutub Viljandi järve ranna vesi tundliku nahatüübiga inimestele, eeskätt lastele ärritavaks.

Kuigi see on vastik probleem, mis järjekindlalt töötab vastu Viljandi sihile tõusta mainekaks sisemaiseks puhkelinnaks, pole ükski kohalik võimumees seni pidanud tarvilikuks selle suhtes midagi kaalukat ette võtta. Paremal juhul on hapu näoga nenditud: «Jah, mingi jama seal vist tõesti on.» Halvemal juhul on tõtt rääkivaid ajakirjanikke linna maine kahjustamise pärast sõimatud.

Nii need suved lähevad ja iga kord on sama jama. Muide, ainu­üksi tänavu on Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonnas käinud järvest pärinenud sügelevale lööbele leevendust otsimas kuus last. See on silmatorkavalt suur arv, sest enamik sellise murega haiglasse ei pöördu. Pealegi pole suvi õieti alanudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles