Kaks kuud tagasi avariisse sattunud noore naise eluküünal kustus (5)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. aprillil juhtus Viljandi lähedal Peetrimõisa külas liiklusõnnetus, mille põhjustas purjus ja loata juht.
8. aprillil juhtus Viljandi lähedal Peetrimõisa külas liiklusõnnetus, mille põhjustas purjus ja loata juht. Foto: Politsei

Esmaspäeval laekus politseile teade selle kohta, et 8. aprillil Viljandi lähedal Peetrimõisa külas avariis üliraskelt viga saanud 19-aastane Evelin suri haiglas.

Õnnetus juhtus ööl vastu 8. aprilli Viljandi ja Kolga-Jaani vahelisel maanteel, kui juhtimisõiguseta 23-aastane Raido sõitis sõiduautoga Peugeot Partner teelt välja vasakule poole kraavi.

Juhtimisõiguseta sõitmise eest mitu korda karistada saanud mees pääses vigastusteta. Sündmuskohale kutsutud kiirabitöötajad nägid suurt vaeva, et kaassõitja, üliraskelt viga saanud 19-aastane Evelin ellu tagasi tuua. Paraku kustus tema eluküünal 5. juunil haiglas.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam nentis pärast õnnetust, et see tuletas politseinikele teravalt meelde, miks nad oma tööd teevad. «Kui liiklusnõudeid rikkudes otsustatakse noor naine sõitma viia ning see sõit lõpeb tema elu ja surma vahel vaakumisega haiglavoodis, ei ole see liiklusõnnetus. See on kuritegu,» lausus Sadam.

23-aastast Raidot oli selleks ajaks juba kaks korda kriminaalkorras ja kaheksa korda väärteo korras karistatud, ent karistused polnud oodatud tulemust andnud ja tipnesid raske avarii põhjustamisega.

Mees võeti prokuratuuri taotluse ja kohtu loaga 8. aprillil kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla, kus ta viibib seniajani. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles, et kriminaalasi on veel uurimisel.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis lubab kohtul määrata süüdimõistmise korral kuni viie aasta pikkuse vangistuse. 

Tänavune maakonna esimene hukkunutega liiklus­õnnetus juhtus aasta esimestel tundidel, kui Viljandi–Tartu maanteel Valma ja Kalmetu vahele jääval kurvilisel lõigul sõitis teelt välja sõiduauto Mercedes. Selles avariis hukkusid 57-aastane mees ja 51-aastane naine. Nüüdseks on liiklus nõudnud Viljandimaal kolm inimelu.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles