Vähitekitajaks peetav taimemürk on endiselt linnatänavail kasutuses

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need Viljandi Posti tänava kõnni- ja sõiduteed eraldavate äärekivide vahel tärganud taimed said sahmaka Roundup Bio lahust kaela poolteist nädalat tagasi. Samas kohas on heakorrafirma umbrohtu mürgitanud ka mitmel varasemal aastal.
Need Viljandi Posti tänava kõnni- ja sõiduteed eraldavate äärekivide vahel tärganud taimed said sahmaka Roundup Bio lahust kaela poolteist nädalat tagasi. Samas kohas on heakorrafirma umbrohtu mürgitanud ka mitmel varasemal aastal. Foto: Rannar Raba

Viljandi tänavate heakorra eest hoolitsev firma kasutab äärekivide vahelt ja rentslitest umbrohu tõrjumiseks mürki, mida viimasel ajal käsitletakse potentsiaalse vähitekitajana.

Kesklinna kooli abiõpetaja Marika Ilison meenutas, kuidas ta üle-eelmise reede hommikul kõrvuti ühe kolmanda klassi tüdrukuga mööda Posti tänavat tööle läks ning sattus mõnikümmend meetrit enne koolimaja kohakuti teisel pool teed aeglaselt liikuva valge kaubikuga. Tema kirjelduse kohaselt oli sõidukis kaks meest: üks roolis ja teine piserdas aknast läbi peenikese toru mingit vedelikku kõnniteeservale.

«Ilus pilveke hõljus õhus ja sätendas päikeses. Oletasin kohe, et mürgitavad,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles