Õpilased nõudsid erakooli muutumist gümnaasiumiks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile valmistusid Viljandi vaba waldorfkooli üheksanda klassi õpilased õpetaja Rein Aidaku juhendamisel tänaseks matemaatikaeksamiks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, võib juhtuda, et kõik üheksa lõpetajat jätkavad sügisest oma haridusteed samas koolis.
Eile valmistusid Viljandi vaba waldorfkooli üheksanda klassi õpilased õpetaja Rein Aidaku juhendamisel tänaseks matemaatikaeksamiks. Kui kõik läheb plaanipäraselt, võib juhtuda, et kõik üheksa lõpetajat jätkavad sügisest oma haridusteed samas koolis. Foto: Marko Saarm

Kui neli aastat tagasi muutusid kõik Viljandi gümnaasiumid koolireformi tulemusena üleöö põhikoolideks ja tööd alustas Viljandi gümnaasium, siis sel sügisel võib plaani õnnetumise korral koolikell heliseda veel ühes gümnaasiumis, sest vaba waldorfkool avab kümnenda klassi.

Sellega astub erakool esimese sammu, et kolme aasta jooksul kasvada 12-klassiliseks gümnaasiumiks, kus õppetöö käib waldorfpedagoogika alusel. See tähendab, et kogu õpetus on läbi põimitud kunstilis-praktilise tegevusega, olles nii kergemini omandatav.

Eile oli Viljandi vanalinnas Lutsu tänaval tegutsevas waldorfkoolis üheksanda klassi õpilastele viimane konsultatsioon enne tänast põhikooli matemaatikaeksamit. Kooli kolleegiumi juhataja Indrek Roosi ütles, et põhikooli lõpetab üheksa õpilast, kes kõik käisid mai lõpul ka vastuvõtukatsetel, et jätkata sügisel õpinguid samas koolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles