Naivistlik kunstnik elustab lapsepõlvemälestusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaasikunstnik Riho Hütt aitas kaasa sellele, et Antonina Kivimaa õlimaalid rahva ette jõudsid.
Klaasikunstnik Riho Hütt aitas kaasa sellele, et Antonina Kivimaa õlimaalid rahva ette jõudsid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal avas Rakvere kandi naivistlik kunstnik Antonina Kivimaa Viljandis Kondase keskuses oma maalinäituse. Väljas on 11 õlimaali, mis tutvustavad sünnilt ukrainlanna lapsepõlveaegset Nizõ küla.

Eestisse, Rakvere lähedale Mädapea külla asus ta elama 12-aastasena oma sõjaväelasest isa tahtel. Ta töötas endises Energia kolhoosis karjatalitajana ja hiljem ehitajana ning paistis silma lillemustrite tikkijana.

«Tahtsin mälestuste kaudu tutvustada tütar Oksanale oma lapsepõlvekodu,» ütles Antonina Kivimaa. Piltidel näeb tema vanaema kodumaja ees ja kodutare sisustust, vanaisa oma sepikoja ees ning kirikuid ja hunte, kes toona seal kandis elasid.

«Ta maalib puhtate helgete värvidega,» sõnas klaasikunstnik Riho Hütt, kes Rakvere galerii kuraatorina on Antonina Kivimaal aidanud kunsti juurde jõuda.

Antonina Kivimaa tööde väljapanekut näeb 27. veebruarini. Aastavahetuse aegu rippusid samad pildid Rakvere galerii seintel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles