Parasiidid panevad Viljandi järves suplejate naha kihelema (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki ametlikult on Viljandi ranna vesi täiesti puhas, elutsevad selles imepisikesed tegelased, kes panevad tundlikel inimestel naha kihelema ja tekitavad löövet.
Ehkki ametlikult on Viljandi ranna vesi täiesti puhas, elutsevad selles imepisikesed tegelased, kes panevad tundlikel inimestel naha kihelema ja tekitavad löövet. Foto: Marko Saarm

Terve eelmise nädala on Viljandi haigla abistanud lapsi, kes sügelevad üle keha ja kelle nahal on punased täpid. Kõiki lapsi ühendab see, et nad on käinud ujumas Viljandi järves.

«Täna on meil käinud neli last,» rääkis Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonna valvearst Markko Jalas reedel. «Aga lapsi on pöördunud kogu nädala jooksul ja nendega on tegelnud ka kiirabi.»

Lisaks on arsti sõnul teada, et suurem osa lapsi, kellel on tekkinud sügelus ja punased täpid, ei pöördugi arstide poole, sest sel puhul aitavad käsimüügis olevad allergirohud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles