Pollis põleb suure leegiga tulevane spaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polli karjalaut oli kella 14.30 ajal suurtes leekides.
Polli karjalaut oli kella 14.30 ajal suurtes leekides. Foto: Sigrid Koorep

Karksi vallas Polli külas avastati täna kell 14.15, et mõisakompleksi kuuluv endine karjalaut, kuhu kavandati rajada spaad, on suurtes leekides.

Kell 14.32 jõudis kohale päästemeeskond ning avastas, et kompleksi ainus hoone, millel oli korralik kivikatus, põleb lausleegiga ning katusetalad on juba sisse kukkunud.

Kompleksi omanik kavandas endisesse karjalauta kõrtsi, majutuskohta ja pisikest spaad ning renoveerimistöödega oli just algust tehtud.

Päästetööde juhi seletusel on kohal Karksi, Abja ja Viljandi päästjad. Vana lauda kustutamine pole tuletõrjujate hinnangul tehniliselt kuigi keerukas, aga võtab paar-kolm tundi aega. Hoone on saanud tules väga palju kahju.

Kustutustööd käivad.

Kunagisse mõisa karjalauta majutushoonet ja spaad kavandavale ettevõtjale lahvatanud põleng suurt meelehärmi ei valmista, sest tema jaoks põles see osa majast, mis tuligi lammutada.

Osaühingu Nuvalo juhatuse liige Vallo Nuuter ütles, et Polli mõisa karjalaudad on endiselt plaanis ümber ehitada kõrtsiks, majutushooneks ja spaaks ning tulekahju neid mõtteid ei muuda. «Õnneks või kahjuks on see kõige õnnetum maja, mis tule otsa võttis,» lausus ta.

Nuuter märkis, et materiaalset kahju põleng plaanide elluviimisel kaasa ei too ning selle hoone katus tuli niigi maha võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles