Ei saa me läbi Lätita (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla ja Valka endistesse piiriületuspunktidesse rajatud Alko1000 poed on populaarsed nii eestlaste kui soomlaste seas. Üksikute pudelite järel siin juba ei käida.
Ikla ja Valka endistesse piiriületuspunktidesse rajatud Alko1000 poed on populaarsed nii eestlaste kui soomlaste seas. Üksikute pudelite järel siin juba ei käida. Foto: Üllar Priks

Kui kaks tuttavat eestlast varem tänaval trehvama juhtusid, kirusid nad ikka valitsust ja ilma. Nüüd sadagu taevast laevaankruid või löögu riigikogulased laudadel alasti tantsu, meie uurime üksteiselt, mitu kasti soodsat humalavett kellelgi lõunanaabrite juurest kaasa tarida õnnestus. 

Teadjamad on muidugi välja nuhkinud muidki kaupu, mis teispool piiri odavamalt kätte tulevad. Nii olevat Lätist mõistlik kaasa tuua ehitusmaterjali, värsket liha, komme, pagaritooteid, Vene päritolu ravimeid ja isegi šampooni.

Olgu selle muu mudruga kuidas on, igatahes räägib rahvasuu, et Valga selvekettides on õllevirnad nii paksu tolmukihi all nagu erilisimad pärlid veinigurmaani keldris. Lõbus seltskond saab oma rüüpe poolmuidu kätte endisesse piiriületuspunkti rajatud Alko1000-nimelisest poest. Teise samasuguse joogisõprade paradiisi on äri eestlasest (!) omanik püsti löönud Iklas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles